Published May 7, 2018 | Version v1
Project deliverable Open

Tehnici de monitorizare a deplasărilor animalelor sălbatice. Manual

Description

Manualul de monitorizare a deplasărilor animalelor sălbatice este realizat pentru cercetătorii din România în vederea stimulării utilizării tehnologiei de localizare Argos în studiile de ecologie a animalelor sălbatice. Manualul prezintă principalele obiective științifice ale monitorizării deplasărilor animalelor sălbatice, tehnologiile de monitorizare (VHF, GPS, ARGOS, geolocație), principii de selectare a tehnologiei optime, producători de echipamente, costuri, exemple de prelucrare a datelor, pachete software și literatură recomandate.

Manualul a fost realizat în cadrul proiectului experimental demonstrativ Aplicații Argos pentru monitorizarea în timp real a animalelor sălbatice în România, cod PN-III-P2-2.1-PED-2016-0568, finanțat de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovări, www.uefiscdi.ro.

Complementar manualului a fost dezvoltat scriptul R pentru prelucrarea și filtrarea date localizare Argos Doppler, disponibil la adresa web https://github.com/rlaurentiu/BioMoveFix.

Notes

Material realizat în cadrul proiectului Aplicații ARGOS pentru monitorizarea în timp real a animalelor sălbatice din România, PN-III-P2-2.1-PED-2016-0568. Proiectul experimental demonstrativ (PED) este finanțat prin Planul National de Cercetare-Dezvoltare și Inovare III (PNCDI III) de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Invățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), www.uefiscdi.ro.

Files

Tehnici_monitorizare_animale_salbatice.pdf

Files (6.7 MB)

Name Size Download all
md5:b06ccdf8868a143596562e88e4416f10
6.7 MB Preview Download