Published August 31, 2022 | Version v1
Book Open

'Wat Je Niet Ziet' Vier portretten over de gezondheid van laagbetaalde zorgverleners in de ouderenzorg. Conclusies van vier jaar participatief onderzoek 'Gezond Zorgen.

Description

De gezondheid van zorgverleners in de ouderenzorg staat onder druk. Veel mensen houden zich bezig met de vraag: hoe kunnen we goed zorgen voor zorgverleners? Wat hebben zij nodig om het vol te houden?

Dit boek is het resultaat van vier jaar participatief actieonderzoek ‘Gezond Zorgen’ (2018-2022). Hierin deden onderzoekers, zorgverleners en een fotograaf samen onderzoek naar de gezondheid van laagbetaalde zorgverleners in de ouderenzorg.

De essentie van vier jaar onderzoek is samengevat in vier portretten. Deze portretten gaan over dat ‘wat je niet ziet’. Over de verborgen en verzwegen redenen die de gezondheid van zorgmedewerkers onder druk zetten. Dit boek is een doe-boek. Een uitnodiging om naar de stilte te luisteren en de onzichtbare redenen zichtbaar en bespreekbaar te maken op de werkvloer. Zodat alle zorgverleners gezond kunnen blijven zorgen. 

Deze publicatie is mogelijk gemaakt door ZonMw, binnen het Kennisprogramma Gender en Gezondheid 2018- 2022 (Negotiating health: the interplay between health, labour participation and informal care responsibilities from an intersectional perspective, grant number 849200012). 

Deze publicatie is tot stand gekomen tijdens een vierjarig participatief actieonderzoek. Meer lezen over het onderzoeksproces? In onderstaande artikelen vertellen we onderzoekers over het proces en reflecteren ze op de methodologische uitdagingen van participatief actieonderzoek en photovoice. 

Files

Duijs et al. (2022) Wat Je Niet Ziet (NL).pdf

Files (13.9 MB)

Name Size Download all
md5:5cdcad6741e9295b650fbe0330bf14b4
13.9 MB Preview Download