комари - Как да премахнете комарите в 3 прости стъпки

Като акт на чисто отмъщение, той непрекъснато се чувства отлично да убива насекоми или чрез почукване, или чрез захващане с преносим цип за вредители. Тези буболечки не само са способни да провалят страхотна вечер на открито, но и те са отговорни за пренасянето на различни заболявания, които водят до смърт на над милион индивиди по света всяка година. В тази статия ще разгледаме 3-те лесни стъпки за премахване на комарите.

Действие 1: Премахване и намаляване на помещенията за разплод

Първоначалното действие е премахване на местата за размножаване. Това играе голям компонент в борбата с насекомите. Насекомите се размножават във вода, само една дъждовна капка в действителност, така че гарантирането на отстраняването на стоящата вода намалява възможностите за размножаване, както и увеличаване.

Когато стоящата вода не може да бъде елиминирана като блато, вана за птици или по-голямо водно тяло, опитайте да използвате потапяния, които със сигурност ще премахнат комарите и техните ларви, преди да се излюпят. Храстите, както и тревите, трябва да се подрязват през целия летен сезон. Листата също трябва да се гребят последователно, за да се предотврати прикриването или размножаването на насекоми и други бъгове в задния двор.

Действие 2: Защитете къщата си, както и задния двор

Уверете се, че сте монтирали правилно домашния прозорец, както и дисплеите на вратите, за да попречите на насекомите да получат вход във вашата резиденция. От време на време насекомите, които се справят, могат да се отърват с ръчен цип или вътрешен улов. Често, въпреки усилията ви да премахнете местата за размножаване, комарите все още се увеличават, както и просперират, а в някои случаи елиминирането на помещенията за размножаване може да не е функционално.

Продукти като улов на комари, господин, а също и препятствия са изключително препоръчителни. Тези артикули могат да бъдат намерени в различни търговски марки, включително Mosquito Magnet, SkeeterVac и Mega-Catch, за да назовем само няколко. Те са изключително ефективни при премахване на насекоми, тъй като тези продукти гарантирано нарушават размножителния цикъл, като елиминират комарите в големи количества, преди те също да имат възможност да снасят яйца.

Допълнителен индустриален артикул е AllClear Mister. Обикновено осигурява до 6 часа контрол на площ от около 4000 кв. Фута. Формулите за мистър от комари са в различен фокус и също така са показани, че не са токсични за хората и домашните любимци, но са фатални за насекомите. Те са обезпечени да елиминират и също така да отблъскват комарите.

Различни други елементи включват потапяния от насекоми, битове за насекоми и бариера срещу насекоми. Докато предишният се концентрира върху премахването на възрастни комари, последният се фокусира върху премахването на ларвите на насекомите. Потапяния от комари, а също и малки парченца се добавят към стоящата вода, за да се елиминира размножаването в езера, блата, докато препятствието от насекоми се прилага към вашия двор, а също и жив плет за убиване и отблъскване на комари за цели 3 седмици.

Действие 3: Защитете себе си

Последното действие за избягване на тези драскащи атаки на комари е да се защитите сами с репеленти срещу насекоми. Най-ефективните продукти са тези, които включват DEET, но е доказано, че тази активна съставка има неблагоприятно въздействие върху хората, както и върху домашните кучета. Един обещаващ продукт е устройството за отблъскване на насекоми ThermaCELL.

Няма едно лекарство за борба с насекомите, но с подходящо общо намаляване на възпроизвеждащите се източници, използвайте улов за насекоми, репелент против комари, както и замърсяване от комари, https://www.pest-control.bg/services/pruskane-protiv-komari/ за да можете да оцените отново открито.

Те са изключително ефективни за премахване на комарите, тъй като тези предмети гарантирано нарушават размножителния цикъл, като убиват комари в огромни количества, преди те също да имат възможност да снасят яйца.

Различни други продукти включват потапяния от комари, малки парченца насекоми и бариера срещу насекоми. Докато предишният е фокусиран върху премахването на порасналите комари, последният се фокусира върху премахването на ларвите на комарите. Потапянията и битовете от насекоми са включени в стоящата вода, за да се елиминира размножаването в рибни езера, блата, докато бариерата срещу комари се използва във вашия двор, както и храсти за елиминиране, както и отблъскване на насекоми за период до 3 седмици.

Последната стъпка в предотвратяването на тези сърбящи атаки на комари е да се защитите с репеленти против комари.

New upload

комари - Как да премахнете комарите в 3 прости стъпки

Read more

Curated by:
WanitaSmallin
Curation policy:
Not specified
Created:
October 12, 2020
Harvesting API:
OAI-PMH Interface

Want your upload to appear in this community?

  • Click the button above to upload a record directly to this community.
    To add one of your existing records to the community, edit the record, add this community under the "Communities" section, save, and finally publish.
  • The community curator will then be notified to either accept or reject your upload (see community curation policy below).
  • If your upload is rejected by the curator, it will still be available on Zenodo, just not in this community.